Λαχανικά σε κουρκούτι μπίρας με σάλτσα από γιαούρτι και δυόσμο Λαχανικά σε κουρκούτι μπίρας με σάλτσα από γιαούρτι και δυόσμο

Λαχανικά σε κουρκούτι μπίρας με σάλτσα από γιαούρτι και δυόσμο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (18 votes)

INGREDIENTS

Για τα λαχανικά και το τηγάνισμα

  • 600 γρ. διάφορα λαχανικά (όπως καρότο, κουνουπίδι, μπρόκολο, φασολάκια), κομμένα σε ομοιόμορφες λωρίδες
  • 2 κιλά ηλιέλαιο
  • αλάτι

Για το κουρκούτι

  • 90 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 230 γρ. μπίρα κρύα (flat)
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 5 γρ. σιρόπι
  • 5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα λαχανικά και το τηγάνισμα

Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μπορούν τα λαχανικά να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Φέρνουμε σε θερμοκρασία 180°C και διατηρούμε εκεί.

Στο μεταξύ στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά και αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τα βουτάμε ένα ένα μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα, ώστε να στραγγίξουν το παραπανίσιο κουρκούτι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα.

Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα αράχνη και τα κρατάμε για λίγο πάνω από το λάδι, ώστε να στραγγίξουν.

Τα αποσύρουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σουρώνουμε σε σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε (όχι όμως για περισσότερο από 30 λεπτά).

Για τη σάλτσα γιαούρτι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τα λαχανικά και το τηγάνισμα

  • 600 γρ. διάφορα λαχανικά (όπως καρότο, κουνουπίδι, μπρόκολο, φασολάκια), κομμένα σε ομοιόμορφες λωρίδες
  • 2 κιλά ηλιέλαιο
  • αλάτι

Για το κουρκούτι

  • 90 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 230 γρ. μπίρα κρύα (flat)
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 5 γρ. σιρόπι
  • 5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα λαχανικά και το τηγάνισμα

Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μπορούν τα λαχανικά να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Φέρνουμε σε θερμοκρασία 180°C και διατηρούμε εκεί.

Στο μεταξύ στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά και αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τα βουτάμε ένα ένα μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα, ώστε να στραγγίξουν το παραπανίσιο κουρκούτι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα.

Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα αράχνη και τα κρατάμε για λίγο πάνω από το λάδι, ώστε να στραγγίξουν.

Τα αποσύρουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σουρώνουμε σε σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε (όχι όμως για περισσότερο από 30 λεπτά).

Για τη σάλτσα γιαούρτι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner