Πράσα ποσέ με σύγκλινο και βινεγκρέτ με σινάπι Πράσα ποσέ με σύγκλινο και βινεγκρέτ με σινάπι

Πράσα ποσέ με σύγκλινο και βινεγκρέτ με σινάπι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.2 (13 votes)

INGREDIENTS

Για τα πράσα και το τελείωμα του πιάτου

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό πράσα, το άσπρο μέρος, κομμένο σε κομμάτια μήκους 3 εκ.
  • 10 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 20 γρ. μουστάρδα με σινάπι
  • 40 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα πράσα και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σύγκλινο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, το βούτυρο, τα πράσα και το θυμάρι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη βινεγκρέτ.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε τη μουστάρδα και το ξίδι στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το τσάιβς και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Για τα πράσα και το τελείωμα του πιάτου

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό πράσα, το άσπρο μέρος, κομμένο σε κομμάτια μήκους 3 εκ.
  • 10 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 20 γρ. μουστάρδα με σινάπι
  • 40 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα πράσα και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σύγκλινο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, το βούτυρο, τα πράσα και το θυμάρι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη βινεγκρέτ.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε τη μουστάρδα και το ξίδι στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το τσάιβς και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner