Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο

Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 75 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (33 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό(ή το νερό) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.

Τέλος, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.

Για το πιάτο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό(ή το νερό) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.

Τέλος, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner