Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (33 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 280 γρ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 250 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετική)
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά.

Αλατίζουμε, ντεγλασάρουμε το τηγάνι με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ για να γίνει πιο λείο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Περνάμε τη σάλτσα σε ψιλή σήτα.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, μπορούμε να την κρυώσουμε γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 280 γρ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 250 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετική)
  • αλάτι

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά.

Αλατίζουμε, ντεγλασάρουμε το τηγάνι με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ για να γίνει πιο λείο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Περνάμε τη σάλτσα σε ψιλή σήτα.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, μπορούμε να την κρυώσουμε γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner