Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά.
Αλατίζουμε, ντεγλασάρουμε το τηγάνι με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ για να γίνει πιο λείο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Περνάμε τη σάλτσα σε ψιλή σήτα.
Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, μπορούμε να την κρυώσουμε γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Σχόλια