Κροκέτες από φέτα και κατσικίσιο τυρί με σάλτσα πορτοκάλι-κύμινο

Κροκέτες από φέτα και κατσικίσιο τυρί με σάλτσα πορτοκάλι-κύμινο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.2 (6 votes)

INGREDIENTS

Για τις κροκέτες

  • 500 γρ. κατσικίσιο τυρί φρέσκο (τύπου chevre)
  • 500 γρ. φέτα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 450 γρ. πολέντα
  • 200 γρ. ψωμί για τοστ, τριμμένο (χωρίς κόρα)
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα πορτοκάλι-κύμινο

  • 250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι καλής ποιότητας με ξύσμα
  • 125 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό
  • 2 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 γρ. κόλιανδρο σε σπόρους, φρεσκοτριμμένο
  • λίγο κορνφλάουρ για το δέσιμο

DIRECTIONS

Για τις κροκέτες

Σε ένα μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό τα δύο τυριά μέχρι να ομογενοποιηθούν απόλυτα και το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Τοποθετούμε το μίγμα με τη βοήθεια μιας χούφτας σε φόρμες σιλικόνης με οβάλ θήκες. Καταψύχουμε μέχρι να παγώσουν εντελώς και έπειτα ξεφορμάρουμε. Αναμιγνύουμε την πολέντα με το ψωμί και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος. Σε άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά, τις βουτάμε στο αυγό και κατόπιν στην πολέντα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά για όλες τις κροκέτες. Μπορούμε να διατηρήσουμε στη συντήρηση για 2 ήμερες ή να καταψύξουμε*. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή κατσαρόλα στους 170°C και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την σάλτσα πορτοκάλι-κύμινο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλαόυρ σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Πήζουμε με το κορνφλάουρ στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σερβίρουμε κρύα ή ζεστή.

Για τις κροκέτες

  • 500 γρ. κατσικίσιο τυρί φρέσκο (τύπου chevre)
  • 500 γρ. φέτα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 450 γρ. πολέντα
  • 200 γρ. ψωμί για τοστ, τριμμένο (χωρίς κόρα)
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα πορτοκάλι-κύμινο

  • 250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι καλής ποιότητας με ξύσμα
  • 125 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό
  • 2 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 γρ. κόλιανδρο σε σπόρους, φρεσκοτριμμένο
  • λίγο κορνφλάουρ για το δέσιμο

Για τις κροκέτες

Σε ένα μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό τα δύο τυριά μέχρι να ομογενοποιηθούν απόλυτα και το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Τοποθετούμε το μίγμα με τη βοήθεια μιας χούφτας σε φόρμες σιλικόνης με οβάλ θήκες. Καταψύχουμε μέχρι να παγώσουν εντελώς και έπειτα ξεφορμάρουμε. Αναμιγνύουμε την πολέντα με το ψωμί και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος. Σε άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά, τις βουτάμε στο αυγό και κατόπιν στην πολέντα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά για όλες τις κροκέτες. Μπορούμε να διατηρήσουμε στη συντήρηση για 2 ήμερες ή να καταψύξουμε*. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή κατσαρόλα στους 170°C και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την σάλτσα πορτοκάλι-κύμινο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλαόυρ σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Πήζουμε με το κορνφλάουρ στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σερβίρουμε κρύα ή ζεστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner