Για τις κροκέτες
Σε ένα μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό τα δύο τυριά μέχρι να ομογενοποιηθούν απόλυτα και το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Τοποθετούμε το μίγμα με τη βοήθεια μιας χούφτας σε φόρμες σιλικόνης με οβάλ θήκες. Καταψύχουμε μέχρι να παγώσουν εντελώς και έπειτα ξεφορμάρουμε. Αναμιγνύουμε την πολέντα με το ψωμί και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος. Σε άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά, τις βουτάμε στο αυγό και κατόπιν στην πολέντα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά για όλες τις κροκέτες. Μπορούμε να διατηρήσουμε στη συντήρηση για 2 ήμερες ή να καταψύξουμε*. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή κατσαρόλα στους 170°C και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για την σάλτσα πορτοκάλι-κύμινο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλαόυρ σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Πήζουμε με το κορνφλάουρ στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σερβίρουμε κρύα ή ζεστή.
Σχόλια