VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και τις πατάτες.
Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Τις μαζεύουμε στο ένα μέρος του τηγανιού και στο υπόλοιπο μέρος ρίχνουμε το σουτζούκι και το μαγειρεύουμε και αυτό παράλληλα, μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε το σουτζούκι και τις πατάτες σε ένα σκεύος, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα.
Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι, ρίχνοντας μέσα τις πιπεριές, τις οποίες μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, σπάμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και τα μαγειρεύουμε, μέχρι ν' ασπρίσει ελαφρώς το ασπράδι.
Ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας με το σουτζούκι, πάνω από τα αυγά, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα στην επιφάνεια και προσθέτουμε και τη φέτα.
Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε, μέχρι να πήξει το ασπράδι και ο κρόκος να είναι μελάτος.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τον φούρνο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα του μαϊντανού.
Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.
Σχόλια