Αυγά με αρωματικό γιαούρτι Αυγά με αρωματικό γιαούρτι

Αυγά με αρωματικό γιαούρτι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

Για το αρωματικό γιαούρτι

Για το πικάντικο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βρίσκεται λίγο πριν το σημείο βρασμού, προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά σε μία τρυπητή κουτάλα, για να σουρώσουμε το πιο ρευστό μέρος του ασπραδιού, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι και στη συνέχεια στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό. Αφήνουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα μέχρι το ασπράδι τους να μαγειρευτεί πλήρως αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, τα αφήνουμε να στραγγίξουν ελαφρώς και τα αλατίζουμε.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα απλώνοντας στη βάση τους το αρωματικό γιαούρτι και βάζοντας από πάνω τα αυγά. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το πικάντικο βούτυρο και προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί.

Για το αρωματικό γιαούρτι

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.

Για το πικάντικο βούτυρο

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και μεταφέρουμε το πικάντικο βούτυρο σε ένα μπολάκι.

Για το πιάτο

Για το αρωματικό γιαούρτι

Για το πικάντικο βούτυρο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βρίσκεται λίγο πριν το σημείο βρασμού, προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά σε μία τρυπητή κουτάλα, για να σουρώσουμε το πιο ρευστό μέρος του ασπραδιού, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι και στη συνέχεια στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό. Αφήνουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα μέχρι το ασπράδι τους να μαγειρευτεί πλήρως αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, τα αφήνουμε να στραγγίξουν ελαφρώς και τα αλατίζουμε.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα απλώνοντας στη βάση τους το αρωματικό γιαούρτι και βάζοντας από πάνω τα αυγά. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το πικάντικο βούτυρο και προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί.

Για το αρωματικό γιαούρτι

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.

Για το πικάντικο βούτυρο

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και μεταφέρουμε το πικάντικο βούτυρο σε ένα μπολάκι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner