VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βρίσκεται λίγο πριν το σημείο βρασμού, προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά σε μία τρυπητή κουτάλα, για να σουρώσουμε το πιο ρευστό μέρος του ασπραδιού, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι και στη συνέχεια στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό. Αφήνουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα μέχρι το ασπράδι τους να μαγειρευτεί πλήρως αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, τα αφήνουμε να στραγγίξουν ελαφρώς και τα αλατίζουμε.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα απλώνοντας στη βάση τους το αρωματικό γιαούρτι και βάζοντας από πάνω τα αυγά. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το πικάντικο βούτυρο και προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί.
Για το αρωματικό γιαούρτι
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.
Για το πικάντικο βούτυρο
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και μεταφέρουμε το πικάντικο βούτυρο σε ένα μπολάκι.
Σχόλια