Ονομασία των αποξηραμένων καρπών του αναρριχώμενου θάμνου Piper Νigrum, που συναντάται σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδία, Βραζιλία και σε κάποια μέρη της Αφρικής. Κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των καρυκευμάτων. Οι πράσινοι, μαύροι και λευκοί κόκκοι πιπεριού αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στάδια ωρίμανσης ή/και επεξεργασίας του ίδιου καρπού. Οι πράσινοι είναι οι φρέσκοι και άγουροι κόκκοι και κυκλοφορούν αποξηραμένοι ή σε άλμη. Οι μαύροι είναι οι αποξηραμένοι μισοώριμοι κόκκοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ολόκληροι ή φρεσκοαλεσμένοι. Οι λευκοί είναι οι πιο ώριμοι κόκκοι, που ξεφλουδίζονται και αποξηραίνονται. Είναι πιο καυτεροί και λιγότερο αρωματικοί από τους μαύρους. Το πιπέρι χρησιμοποιείται για το άρωμα και τη σπιρτάδα του, δύο στοιχεία που για να διατηρηθούν θα πρέπει το πιπέρι να είναι φρεσκοτριμμένο.