VIDEO DIRECTIONS
Για το τοστ
Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού στον πάγκο εργασίας.
Σε κάθε φέτα ψωμιού στρώνουμε με τη σειρά μία φέτα γκούντα και τριμμένο τσένταρ. Στις 2 από τις 4 φέτες προσθέτουμε από μια φέτα ζαμπόν και ενώνουμε με τις άλλες φέτες που έχουμε στρώσει τα τυριά.
Αλείφουμε εξωτερικά τη πάνω πλευρά του κάθε τόστ με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και πατάμε ελαφρώς για να κολλήσει με το βούτυρο.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τα τοστ με τις πλευρές που έχουν το βούτυρο και την παρμεζάνα προς τα κάτω. Στην επάνω πλευρά του τοστ επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, να γίνει τραγανή η πρώτη πλευρά, γυρίζουμε το τοστ, σοτάρουμε και από την άλλη μέχρι να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και να λιώσουν καλά όλα τα τυριά.
Αφαιρούμε τα τοστ από το τηγάνι, τα κόβουμε στη μέση διαγώνια και προαιρετικά σερβίρουμε με πατατάκια της αρεσκείας μας.
Tip:
* Μπορούμε να τελειώσουμε το ψήσιμο του τοστ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά, για περίπου 6 λεπτά, αφού πρώτα έχουμε δώσει χρώμα στο τηγάνι όπως γράφεται στην παραπάνω εκτέλεση.
Σχόλια