Aυγόφετες «french toast» με καραμελωμένες μπανάνες Aυγόφετες «french toast» με καραμελωμένες μπανάνες

Aυγόφετες «french toast» με καραμελωμένες μπανάνες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (39 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το french toast

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο, μπριός ή τσουρέκι
  • 350 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • κανέλα σε σκόνη

Για τις μπανάνες

  • 250 γρ. μπανάνες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 25 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 30 γρ. μπράντι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το french toast

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.

Μουσκεύουμε στο μίγμα το ψωμί καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού).

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί και, αφού στραγγίξει κάπως, το σερβίρουμε με τις μπανάνες και το παγωτό.

Για τις μπανάνες

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί ελαφρά το βούτυρο (η ζάχαρη μπορεί να μην λιώσει εντελώς).

Προσθέτουμε τις μπανάνες, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 2 περίπου λεπτά. Όταν οι μπανάνες μαλακώσουν, προσθέτουμε το κονιάκ και τις κρατάμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.

Για το french toast

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο, μπριός ή τσουρέκι
  • 350 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • κανέλα σε σκόνη

Για τις μπανάνες

  • 250 γρ. μπανάνες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 25 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 30 γρ. μπράντι

Για το french toast

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.

Μουσκεύουμε στο μίγμα το ψωμί καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού).

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί και, αφού στραγγίξει κάπως, το σερβίρουμε με τις μπανάνες και το παγωτό.

Για τις μπανάνες

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί ελαφρά το βούτυρο (η ζάχαρη μπορεί να μην λιώσει εντελώς).

Προσθέτουμε τις μπανάνες, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 2 περίπου λεπτά. Όταν οι μπανάνες μαλακώσουν, προσθέτουμε το κονιάκ και τις κρατάμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner