Για τη μαρμελάδα
Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με τον χυμό μήλο. Προσθέτουμε την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Βάζουμε στη φωτιά σε θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα μήλα από το σιρόπι και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να μειωθεί στα 200 γρ. περίπου
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, στραγγίζουμε και ενσωματώνουμε στο ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα μήλα. Διατηρούμε την κομπόστα στο ψυγείο.
Σχόλια