Μαρμελάδα μήλου

Μαρμελάδα μήλου

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 150 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (56 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρμελάδα

  • 225 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 360 γρ. χυμό μήλο
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα

Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με τον χυμό μήλο. Προσθέτουμε την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Βάζουμε στη φωτιά σε θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα μήλα από το σιρόπι και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να μειωθεί στα 200 γρ. περίπου
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, στραγγίζουμε και ενσωματώνουμε στο ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα μήλα. Διατηρούμε την κομπόστα στο ψυγείο.

Για τη μαρμελάδα

  • 225 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 360 γρ. χυμό μήλο
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τη μαρμελάδα

Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με τον χυμό μήλο. Προσθέτουμε την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Βάζουμε στη φωτιά σε θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα μήλα από το σιρόπι και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να μειωθεί στα 200 γρ. περίπου
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, στραγγίζουμε και ενσωματώνουμε στο ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα μήλα. Διατηρούμε την κομπόστα στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner