Για τα pancakes
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε καλά τα δύο μείγματα με έναν αβγοδάρτη, ώστε να μην έχουμε σβώλους.Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατευουμε. Περνάμε το μείγμα από σινουά ή λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη σαντιγί και τα καραμελωμένα αχλάδια.
Για τη σαντιγί φιλαδέλφεια
Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε με μία μαρίζ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Για τα καραμελωμένα αχλάδια
Σε ένα τηγάνι καραμελώνουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας καλά. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι τα αχλάδια δεν έχουν αρκετή υγρασία προσθέτουμε το νερό. Μόλις η καραμέλα έχει γίνει σιρόπι και έχει ενσωματωθεί με τα αχλάδια, σβήνουμε με το λικέρ, αποσύρουμε από τη φωτιά σε ένα σκεύος και αφήνουμε να κρυώσουν. Περιχύνουμε με το maple syrup πριν σερβίρουμε.
Σχόλια