Ρυζοσαλάτα με ρεβύθια και βινεγκρέτ με μάνγκο, λάιμ και κύμινο Ρυζοσαλάτα με ρεβύθια και βινεγκρέτ με μάνγκο, λάιμ και κύμινο

Ρυζοσαλάτα με ρεβύθια και βινεγκρέτ με μάνγκο, λάιμ και κύμινο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (17 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο ή πιλάφι
  • 110 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 100 γρ. καλαμπόκι, η ψίχα, βρασμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. μάνγκο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρό καρέ
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 280 γρ. μάνγκο, χοντροκομμένο
  • 4 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο και χοντροτριμμένο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μισή ως μία ώρα, πριν τη σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ

Στο μπλέντερ ή σε πολυμηχάνημα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Τα αλέθουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, στην αρχή πολύ αργά και, όταν η βινεγκρέτ αρχίσει να ομογενοποιείται, σε σταθερή ροή. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο ή πιλάφι
  • 110 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 100 γρ. καλαμπόκι, η ψίχα, βρασμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. μάνγκο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρό καρέ
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 280 γρ. μάνγκο, χοντροκομμένο
  • 4 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο και χοντροτριμμένο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μισή ως μία ώρα, πριν τη σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ

Στο μπλέντερ ή σε πολυμηχάνημα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Τα αλέθουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, στην αρχή πολύ αργά και, όταν η βινεγκρέτ αρχίσει να ομογενοποιείται, σε σταθερή ροή. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner