Τομάτες και ψητές κόκκινες πιπεριές με βασιλικό και πίτες φουρνιστές με κατσικίσιο τυρί και σκόρδο

Τομάτες και ψητές κόκκινες πιπεριές με βασιλικό και πίτες φουρνιστές με κατσικίσιο τυρί και σκόρδο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

INGREDIENTS

Για την σαλάτα

  • 500 γρ. τομάτες, κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές
  • 10 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 20 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. κάππαρη
  • 1 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 τεμ. πίτα-κατσικίσιο
  • αλάτι

Για την πίτα-κατσικίσιο

  • 2 τεμ. πίτα (90 γραμμαρίων)
  • 5 γρ. σκορδόλαδο
  • 25 γρ. φέτα
  • 25 γρ. ανθότυρο
  • 25 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

DIRECTIONS

Για την σαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε με τις φουρνισμένες πίτες.

Για την πίτα-κατσικίσιο

Τηγανίζουμε τις πίτες σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αναμιγνύουμε τα τρία τυριά, το σκορδόλαδο και το θυμάρι, ώστε να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μίγμα των τυριών στις δύο πίτες, τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Για την σαλάτα

  • 500 γρ. τομάτες, κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές
  • 10 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 20 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. κάππαρη
  • 1 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 τεμ. πίτα-κατσικίσιο
  • αλάτι

Για την πίτα-κατσικίσιο

  • 2 τεμ. πίτα (90 γραμμαρίων)
  • 5 γρ. σκορδόλαδο
  • 25 γρ. φέτα
  • 25 γρ. ανθότυρο
  • 25 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Για την σαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε με τις φουρνισμένες πίτες.

Για την πίτα-κατσικίσιο

Τηγανίζουμε τις πίτες σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αναμιγνύουμε τα τρία τυριά, το σκορδόλαδο και το θυμάρι, ώστε να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μίγμα των τυριών στις δύο πίτες, τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner