Σούπα κολοκύθα

Σούπα κολοκύθα

ΓΙΑ 1.000 ΓΡ. ΣΟΥΠΑ
FiveStar: 
Average: 4.8 (39 votes)

INGREDIENTS

Για την κολοκυθόσουπα

  • 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 40 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 15 γρ. ξίδι μηλίτη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για την κολοκυθόσουπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι και αυτή να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ξίδι και αλατίζουμε, αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την κολοκυθόσουπα

  • 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 40 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 15 γρ. ξίδι μηλίτη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι

Για την κολοκυθόσουπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι και αυτή να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ξίδι και αλατίζουμε, αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner