Για την κολοκυθόσουπα
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι και αυτή να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ξίδι και αλατίζουμε, αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια