Φλούδες πατάτας «ταβάς» με κύμινο και τηγανητά κρεμμύδια

Φλούδες πατάτας «ταβάς» με κύμινο και τηγανητά κρεμμύδια

FiveStar: 
Average: 4.1 (9 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • πατάτες
  • τηγανητά κρεμμύδια
  • κύμινο, τριμμένο
  • αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα (ελαιόλαδο η ηλιέλαιο)

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες πολύ καλά. Τις ξεφλουδίζουμε με έναν αποφλοιωτή (peeler), προσπαθώντας να διατηρήσουμε σε όσο το δυνατόν μακρύτερα και φαρδιά κομμάτια. Ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό και στεγνώνουμε. Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε θερμοκρασία 150°C. Τηγανίζουμε τις φλούδες ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε αλάτι, κύμινο και τα κρεμμύδια.

Για το πιάτο

  • πατάτες
  • τηγανητά κρεμμύδια
  • κύμινο, τριμμένο
  • αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα (ελαιόλαδο η ηλιέλαιο)

Για το πιάτο

Πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες πολύ καλά. Τις ξεφλουδίζουμε με έναν αποφλοιωτή (peeler), προσπαθώντας να διατηρήσουμε σε όσο το δυνατόν μακρύτερα και φαρδιά κομμάτια. Ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό και στεγνώνουμε. Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε θερμοκρασία 150°C. Τηγανίζουμε τις φλούδες ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε αλάτι, κύμινο και τα κρεμμύδια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner