Λαβράκι με μαυρομάτικα και σπανάκι

Λαβράκι με μαυρομάτικα και σπανάκι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (17 votes)

INGREDIENTS

Για το λαβράκι

  • 800 γρ. λαβράκι φιλέτο (4 τμχ.)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τα μαυρομάτικα

  • 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 150 γρ. σπανάκι, σοτέ
  • 60 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για το λαβράκι

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, βάζουμε το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά του δέρματος και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα αλλά να παραμένουν ζουμερά.

Για τα μαυρομάτικα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό, το σπανάκι και τα λαχανικά. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε.

Για το λαβράκι

  • 800 γρ. λαβράκι φιλέτο (4 τμχ.)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τα μαυρομάτικα

  • 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 150 γρ. σπανάκι, σοτέ
  • 60 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το λαβράκι

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, βάζουμε το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά του δέρματος και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα αλλά να παραμένουν ζουμερά.

Για τα μαυρομάτικα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό, το σπανάκι και τα λαχανικά. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner