Κουσκούς με λιαστές ντομάτες, φέτα, ελιές και βασιλικό Κουσκούς με λιαστές ντομάτες, φέτα, ελιές και βασιλικό

Κουσκούς με λιαστές ντομάτες, φέτα, ελιές και βασιλικό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (27 votes)

INGREDIENTS

Για το κουσκούς

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 120 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 40 γρ. ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για το κουσκούς

Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα σκεύος.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς, ανακατεύοντας μ' ένα πιρούνι.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αλατίζουμε και πάλι αν χρειάζεται και καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Για το κουσκούς

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 120 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 40 γρ. ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κουσκούς

Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα σκεύος.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς, ανακατεύοντας μ' ένα πιρούνι.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αλατίζουμε και πάλι αν χρειάζεται και καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner