Μάφινς με πορτοκάλι και τζίντζερ

Μάφινς με πορτοκάλι και τζίντζερ

ΓΙΑ 12-16 ΜΑΦΙΝΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.1 (173 votes)

INGREDIENTS

Για τα μάφινς

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 30 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 15 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 225 γρ. γιαούρτι

DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή 15 – 20 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από τη φόρμα.

Για τα μάφινς

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 30 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 15 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 225 γρ. γιαούρτι

Για τα μάφινς

Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή 15 – 20 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από τη φόρμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner