Σούπα λαχανικών και φουρνιστή μπρουσκέτα με τυριά

Σούπα λαχανικών και φουρνιστή μπρουσκέτα με τυριά

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (51 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
  • 90 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 40 γρ. κολοκύθι, σε πλάγιες φέτες
  • 20 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο σιφονάντ
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη μπρουσκέτα

  • 4 φέτες ψωμί, λεπτοκομμένες
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. ελαιόλαδο

DIRECTIONS

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο, αλλά να είναι ακόμη τραγανά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε. Προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε. Στο τέλος, βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι.  Σερβίρουμε με μπρουσκέτα τυριού. 

Για τη μπρουσκέτα

Τρίβουμε το σκόρδο πάνω στις φέτες του ψωμιού και τις λαδώνουμε ελαφρώς. Τοποθετούμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι τα γίνουν τραγανές. Τοποθετούμε από πάνω τα δύο είδη τυριών και επαναφέρουμε τις φέτες στο φούρνο,  μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Για τη σούπα

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
  • 90 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 40 γρ. κολοκύθι, σε πλάγιες φέτες
  • 20 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο σιφονάντ
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη μπρουσκέτα

  • 4 φέτες ψωμί, λεπτοκομμένες
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο, αλλά να είναι ακόμη τραγανά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε. Προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε. Στο τέλος, βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι.  Σερβίρουμε με μπρουσκέτα τυριού. 

Για τη μπρουσκέτα

Τρίβουμε το σκόρδο πάνω στις φέτες του ψωμιού και τις λαδώνουμε ελαφρώς. Τοποθετούμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι τα γίνουν τραγανές. Τοποθετούμε από πάνω τα δύο είδη τυριών και επαναφέρουμε τις φέτες στο φούρνο,  μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner