Για τη σούπα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο, αλλά να είναι ακόμη τραγανά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε. Προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε. Στο τέλος, βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε με μπρουσκέτα τυριού.
Για τη μπρουσκέτα
Τρίβουμε το σκόρδο πάνω στις φέτες του ψωμιού και τις λαδώνουμε ελαφρώς. Τοποθετούμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι τα γίνουν τραγανές. Τοποθετούμε από πάνω τα δύο είδη τυριών και επαναφέρουμε τις φέτες στο φούρνο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σχόλια