Κοτόπουλο με τσορίζο, ντομάτα και φρέσκο κόλιανδρο Κοτόπουλο με τσορίζο, ντομάτα και φρέσκο κόλιανδρο

Κοτόπουλο με τσορίζο, ντομάτα και φρέσκο κόλιανδρο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (18 votes)

INGREDIENTS

Για το κοτόπουλο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κοτόπουλο μπούτι, χωρίς κόκκαλο
  • 100 γρ. τσορίζο, σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μέτριο καρέ
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ, κονσέρβα
  • 30 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 15 γρ. ξίδι
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 15 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τσορίζο, το κρεμμύδι, το κύμινο και τις τρεις πιπεριές. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το ξίδι και το ζωμό.

Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα του και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να χυλώσει. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Για το κοτόπουλο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κοτόπουλο μπούτι, χωρίς κόκκαλο
  • 100 γρ. τσορίζο, σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μέτριο καρέ
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ, κονσέρβα
  • 30 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 15 γρ. ξίδι
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 15 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το κοτόπουλο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τσορίζο, το κρεμμύδι, το κύμινο και τις τρεις πιπεριές. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το ξίδι και το ζωμό.

Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα του και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να χυλώσει. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner