Νουντλς με κοτόπουλο σοτέ, λαχανικά και σάλτσα με κύμινο, λέμονγκρας και τσίλι Νουντλς με κοτόπουλο σοτέ, λαχανικά και σάλτσα με κύμινο, λέμονγκρας και τσίλι

Νουντλς με κοτόπουλο σοτέ, λαχανικά και σάλτσα με κύμινο, λέμονγκρας και τσίλι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (13 votes)

INGREDIENTS

Για τα λαχανικά και το τελείωμα του πιάτου

  •  40 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. μανιτάρια simeji
  • 60 γρ. μπρόκολο, σε χοντρά κομμάτια
  • 50 γρ. φασόλια φύτρες
  • 60 γρ. κρεμμύδι, λεπτές φέτες
  • 60 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 60 γρ. πιπεριές κίτρινες , ζουλιέν
  • 50 γρ. φασολάκια βρασμένα, σε πλάγιες φέτες
  • 200 γρ. σάλτσα κύμινο- λέμονγκρας
  • 400 γρ. νουντλς βρασμένα

Για τη σάλτσα κύμινο-λέμονγκρας

  • 200  γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 45 γρ. πάστα σκόρδο-τσίλι
  • 70 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 15 γρ. χυμός λεμόνι
  • 2 γρ. κύμινο
  • 30 γρ. fish sauce
  • κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

DIRECTIONS

Για τα λαχανικά και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σ' ένα σκεύος.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε τα νουντλς, την σάλτσα και τις φύτρες και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε τα νούντλς ζεστά.

Για τη σάλτσα κύμινο-λέμονγκρας

Σ’ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε το λέμονγκρας και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι το σιρόπι ν’ αποκτήσει μια σχετικά παχύρευστη υφή.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του κορν φλάουρ) και ανακατεύουμε καλά.

Επαναφέρουμε στη φωτιά και πήζουμε ελαφρά με το κορν φλάουρ.

Για τα λαχανικά και το τελείωμα του πιάτου

  •  40 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. μανιτάρια simeji
  • 60 γρ. μπρόκολο, σε χοντρά κομμάτια
  • 50 γρ. φασόλια φύτρες
  • 60 γρ. κρεμμύδι, λεπτές φέτες
  • 60 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 60 γρ. πιπεριές κίτρινες , ζουλιέν
  • 50 γρ. φασολάκια βρασμένα, σε πλάγιες φέτες
  • 200 γρ. σάλτσα κύμινο- λέμονγκρας
  • 400 γρ. νουντλς βρασμένα

Για τη σάλτσα κύμινο-λέμονγκρας

  • 200  γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 45 γρ. πάστα σκόρδο-τσίλι
  • 70 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 15 γρ. χυμός λεμόνι
  • 2 γρ. κύμινο
  • 30 γρ. fish sauce
  • κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

Για τα λαχανικά και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σ' ένα σκεύος.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε τα νουντλς, την σάλτσα και τις φύτρες και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε τα νούντλς ζεστά.

Για τη σάλτσα κύμινο-λέμονγκρας

Σ’ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε το λέμονγκρας και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι το σιρόπι ν’ αποκτήσει μια σχετικά παχύρευστη υφή.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του κορν φλάουρ) και ανακατεύουμε καλά.

Επαναφέρουμε στη φωτιά και πήζουμε ελαφρά με το κορν φλάουρ.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner