Κεφτέδες κοτόπουλου & σάλτσα με μαγιονέζα, τσίλι και σκόρδο

Κεφτέδες κοτόπουλου & σάλτσα με μαγιονέζα, τσίλι και σκόρδο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.3 (26 votes)

INGREDIENTS

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο,τριμμένο
  • 600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο στήθος
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 220 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 1 αβγό
  • 5 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 9 γρ. αλάτι
  • ηλιέλαιο
  • αλεύρι, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 20 γρ. τσίλι και σκόρδο, πολτός
  • 3 γρ. χυμός  λεμονιού

DIRECTIONS

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ' ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50 γρ. τον καθένα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
 

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ' ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε καλά. 

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο,τριμμένο
  • 600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο στήθος
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 220 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 1 αβγό
  • 5 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 9 γρ. αλάτι
  • ηλιέλαιο
  • αλεύρι, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 20 γρ. τσίλι και σκόρδο, πολτός
  • 3 γρ. χυμός  λεμονιού

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ' ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50 γρ. τον καθένα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
 

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ' ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε καλά. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner