Λαζάνια με λαχανικά και ξινομυζήθρα Λαζάνια με λαχανικά και ξινομυζήθρα

Λαζάνια με λαχανικά και ξινομυζήθρα

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 24X30 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.5 (63 votes)

INGREDIENTS

Για τη γέμιση λαχανικών

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. κολοκύθι, σε μεσαίο καρέ
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ξινομυζήθρα
  • αλάτι

Για τα λαζάνια

  • 300 γρ. λαζάνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • γέμιση λαχανικών
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση λαχανικών

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το κολοκύθι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και αυτό. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε πάλι και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βασιλικό και την ντομάτα κονκασέ και βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντάς το λίγο να κρυώσει.

Προσθέτουμε τη ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε καλά. 

Για τα λαζάνια

Σ' ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια.

Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 στρώσεις γέμιση, στο σύνολο.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση λαχανικών

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. κολοκύθι, σε μεσαίο καρέ
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ξινομυζήθρα
  • αλάτι

Για τα λαζάνια

  • 300 γρ. λαζάνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • γέμιση λαχανικών
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση λαχανικών

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το κολοκύθι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και αυτό. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε πάλι και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βασιλικό και την ντομάτα κονκασέ και βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντάς το λίγο να κρυώσει.

Προσθέτουμε τη ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε καλά. 

Για τα λαζάνια

Σ' ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια.

Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 στρώσεις γέμιση, στο σύνολο.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα, για 15 λεπτά περίπου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner