Χριστουγεννιάτικα μάφινς με κράνμπερι και κανέλλα

Χριστουγεννιάτικα μάφινς με κράνμπερι και κανέλλα

12- 14 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 70 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.7 (19 votes)

INGREDIENTS

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 7,5 γρ. μπέικιν σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 15 γρ. ξύσμα μανταρίνι
  • 90 γρ. χυμό μανταρίνι
  • 155 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αβγό
  • 110 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη 

DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αβγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και τα κράνμπερι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα.

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 7,5 γρ. μπέικιν σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 15 γρ. ξύσμα μανταρίνι
  • 90 γρ. χυμό μανταρίνι
  • 155 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αβγό
  • 110 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη 

Για τα μάφινς

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αβγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και τα κράνμπερι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner