Μάφινς με μπαχαρικά, κολοκύθα και τυρί κρέμα

Μάφινς με μπαχαρικά, κολοκύθα και τυρί κρέμα

ΓΙΑ 10-12 ΤΜΧ ΤΩΝ 70 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.9 (16 votes)

INGREDIENTS

Για τα μάφινς

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αβγό
  • 140 γρ. πουρές κολοκύθας
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 150 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 γρ. μπέικιν σόδα
  • 2 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. κανέλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 0,5 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 0,5 γρ. τζίντζερ σκονη
  • 80 γρ.  ζύμη για στρεζέλ
  • 160 γρ. κρέμα τυριού παγωμένη

Για την κρέμα τυριού

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 γρ. βανίλια εκχύλισμα

 

 

DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ και αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε και τον πουρέ κολοκύθας και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά που έχουμε αναμείξει στο μπολ, μέχρι να ενσωματωθούν.
Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε με 30 γρ. ζύμης την κάθε μια, τοποθετούμε μια μπάλα κρέμας τυριού και καλύπτουμε με άλλα 30 γρ. ζύμης.
Πασπαλίζουμε με το στρεζέλ  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.

Τα υλικά για την παρασκευή αυτή είναι  καλό να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Όσο λιγότερο χτυπάμε τη ζύμη για τα μάφινς, τόσο πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα έχουμε.

 

Για την κρέμα τυριού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά καλά, μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε σε μεμβράνη και σχηματίζουμε κύλινδρο. Βάζουμε στην κατάψυξη, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε τον κύλινδρο σε μπάλες των 15 γρ.

Για τα μάφινς

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αβγό
  • 140 γρ. πουρές κολοκύθας
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 150 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 γρ. μπέικιν σόδα
  • 2 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. κανέλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 0,5 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 0,5 γρ. τζίντζερ σκονη
  • 80 γρ.  ζύμη για στρεζέλ
  • 160 γρ. κρέμα τυριού παγωμένη

Για την κρέμα τυριού

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 γρ. βανίλια εκχύλισμα

 

 

Για τα μάφινς

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ και αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε και τον πουρέ κολοκύθας και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά που έχουμε αναμείξει στο μπολ, μέχρι να ενσωματωθούν.
Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε με 30 γρ. ζύμης την κάθε μια, τοποθετούμε μια μπάλα κρέμας τυριού και καλύπτουμε με άλλα 30 γρ. ζύμης.
Πασπαλίζουμε με το στρεζέλ  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.

Τα υλικά για την παρασκευή αυτή είναι  καλό να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Όσο λιγότερο χτυπάμε τη ζύμη για τα μάφινς, τόσο πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα έχουμε.

 

Για την κρέμα τυριού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά καλά, μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε σε μεμβράνη και σχηματίζουμε κύλινδρο. Βάζουμε στην κατάψυξη, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε τον κύλινδρο σε μπάλες των 15 γρ.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner