Χούμους από παντζάρι

Χούμους από παντζάρι

ΓΙΑ 500 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.6 (68 votes)

INGREDIENTS

Για το χούμους

  • 300 γρ. ψημένα παντζάρια, κομμένα σε τέταρτα
  • 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και κομμένα σε κομμάτια με μαχαίρι
  • 15 γρ. χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 2 γρ. κύμινο σκόνη
  • 8 γρ. σκελίδα σκόρδο
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. σησαμέλαιο
  • 6 γρ. μπαλσάμικο ξίδι, λευκό
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το χούμους

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι τη γεύση αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο. 

Για το χούμους

  • 300 γρ. ψημένα παντζάρια, κομμένα σε τέταρτα
  • 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και κομμένα σε κομμάτια με μαχαίρι
  • 15 γρ. χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 2 γρ. κύμινο σκόνη
  • 8 γρ. σκελίδα σκόρδο
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. σησαμέλαιο
  • 6 γρ. μπαλσάμικο ξίδι, λευκό
  • αλάτι

Για το χούμους

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι τη γεύση αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner