Πίτσα Μαργαρίτα Πίτσα Μαργαρίτα

Πίτσα Μαργαρίτα

ΓΙΑ 1 ΠΙΤΣΑ 28 ΕΚ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (64 votes)

INGREDIENTS

Για την πίτσα μαργαρίτα

  • 220 γρ.  ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής
  • 40 γρ.  σάλτσα ντομάτας
  • 90 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 30 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε κύβους
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. βασιλικός φρέσκος

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ, από κονσέρβα
  • 40 γρ. πελτές ντομάτας
  • 10 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για την πίτσα μαργαρίτα

Ανοίγουμε τη ζύμη στρογγυλή και την ακουμπάμε στο αντικολλητικό τετράγωνο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 4-5’ (τοποθετούμε στην προτελευταία θέση του φούρνου αν ψήσουμε με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στη μεσαία θέση αν ψήσουμε σε αέρα).

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και προσθέτουμε την μοτσαρέλλα και ξαναψήνουμε για άλλα 3’-4’ μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει η μπορντούρα της πίτσας ένα χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε από το ταψί, βάζουμε στο πιάτο, κόβουμε και ρίχνουμε το φρέσκο βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Στο μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

Για την πίτσα μαργαρίτα

  • 220 γρ.  ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής
  • 40 γρ.  σάλτσα ντομάτας
  • 90 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 30 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε κύβους
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. βασιλικός φρέσκος

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ, από κονσέρβα
  • 40 γρ. πελτές ντομάτας
  • 10 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
  • αλάτι

Για την πίτσα μαργαρίτα

Ανοίγουμε τη ζύμη στρογγυλή και την ακουμπάμε στο αντικολλητικό τετράγωνο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 4-5’ (τοποθετούμε στην προτελευταία θέση του φούρνου αν ψήσουμε με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στη μεσαία θέση αν ψήσουμε σε αέρα).

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και προσθέτουμε την μοτσαρέλλα και ξαναψήνουμε για άλλα 3’-4’ μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει η μπορντούρα της πίτσας ένα χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε από το ταψί, βάζουμε στο πιάτο, κόβουμε και ρίχνουμε το φρέσκο βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Στο μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner