Τσουρέκι γεμιστό με μπανάνες Τσουρέκι γεμιστό με μπανάνες

Τσουρέκι γεμιστό με μπανάνες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (12 votes)

INGREDIENTS

Για το σάντουιτς

  • 200 γρ. πραλίνα 
  • 55 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 55 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 25 γρ. ρούμι
  • 8 φέτες τσουρέκι
  • 200 γρ. μπανάνες, κομμένες σε κομμάτια 5-6 εκ και στη μέση κατά μήκος.
  • 30 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • σάλτσα καραμέλας butterscotch

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε την πραλίνα, τις 2 σοκολάτες, τα φουντούκια και το ρούμι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού πάνω στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε πάνω τους ισόποσα το μείγμα της πραλίνας. 

Στρώνουμε τα κομμάτια της μπανάνας στις μισές φέτες και σκεπάζουμε με τις άλλες μισές φέτες. 

Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε προθερμάνει σε μέτρια θερμοκρασία. 

Τοποθετούμε τα σάντουιτς στο τηγάνι και ψήνουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό το τσουρέκι. Ξαναβάζουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά. 

Σερβίρουμε με την άχνη και τη σάλτσα καραμέλας. Προαιρετικά συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.

Για το σάντουιτς

  • 200 γρ. πραλίνα 
  • 55 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 55 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 25 γρ. ρούμι
  • 8 φέτες τσουρέκι
  • 200 γρ. μπανάνες, κομμένες σε κομμάτια 5-6 εκ και στη μέση κατά μήκος.
  • 30 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • σάλτσα καραμέλας butterscotch

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε την πραλίνα, τις 2 σοκολάτες, τα φουντούκια και το ρούμι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού πάνω στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε πάνω τους ισόποσα το μείγμα της πραλίνας. 

Στρώνουμε τα κομμάτια της μπανάνας στις μισές φέτες και σκεπάζουμε με τις άλλες μισές φέτες. 

Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε προθερμάνει σε μέτρια θερμοκρασία. 

Τοποθετούμε τα σάντουιτς στο τηγάνι και ψήνουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό το τσουρέκι. Ξαναβάζουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά. 

Σερβίρουμε με την άχνη και τη σάλτσα καραμέλας. Προαιρετικά συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner