Αρνίσιο κότσι μαγειρευτό με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο Αρνίσιο κότσι μαγειρευτό με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο

Αρνίσιο κότσι μαγειρευτό με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (46 votes)

INGREDIENTS

Για το κότσι και το τελείωμα του πιάτου

  • 1.2 κιλά αρνί κότσι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο,  σε σκελίδες
  • 100 γρ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 κιλό  ζωμός κοτόπουλου
  • θυμάρι φρέσκο
  • δενδρολίβανο φρέσκο
  • ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα 
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το κότσι και το τελείωμα του πιάτου

Αλατίζουμε το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το αρνί σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει.

Σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν.

Επαναφέρουμε το αρνί, προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε σκεπασμένο (στην εστία ή σε φούρνο στους 140°C) μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε με το αρνί.

Για το κότσι και το τελείωμα του πιάτου

  • 1.2 κιλά αρνί κότσι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο,  σε σκελίδες
  • 100 γρ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 κιλό  ζωμός κοτόπουλου
  • θυμάρι φρέσκο
  • δενδρολίβανο φρέσκο
  • ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα 
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το κότσι και το τελείωμα του πιάτου

Αλατίζουμε το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το αρνί σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει.

Σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν.

Επαναφέρουμε το αρνί, προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε σκεπασμένο (στην εστία ή σε φούρνο στους 140°C) μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε με το αρνί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner