Γρήγορο Τιραμισού Γρήγορο Τιραμισού

Γρήγορο Τιραμισού

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (61 votes)

INGREDIENTS

Για τη σύνθεση του γλυκού

  • μπισκότα σαβουαγιάρ  
  • σιρόπι καφέ
  • κρέμα μασκαρπόνε
  • 20 γρ. κακάο (για διακόσμηση) 

Για την κρέμα μασκαρπόνε

  • 50 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 20 γρ. κρασί, marsala, κόκκινο
  • 35 γρ. καφές, espresso, κρύος
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, σαντιγί

Για το σιρόπι καφέ

  • 200 γρ. καφές, espresso 
  • 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 30 γρ. κρασί, marsala, κόκκινο
  • 100 γρ. νερό

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σύνθεση του γλυκού

Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι. 

Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε μερικά μπισκότα στα τοιχώματα του κάθε ποτηριού και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. 

Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.

Για την κρέμα μασκαρπόνε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το κρασί και τον καφέ. Προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προαιρετικά, βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να τη σερβίρουμε. 

Για το σιρόπι καφέ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε έως ότου πάρουν μια βράση.

Για τη σύνθεση του γλυκού

  • μπισκότα σαβουαγιάρ  
  • σιρόπι καφέ
  • κρέμα μασκαρπόνε
  • 20 γρ. κακάο (για διακόσμηση) 

Για την κρέμα μασκαρπόνε

  • 50 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 20 γρ. κρασί, marsala, κόκκινο
  • 35 γρ. καφές, espresso, κρύος
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, σαντιγί

Για το σιρόπι καφέ

  • 200 γρ. καφές, espresso 
  • 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 30 γρ. κρασί, marsala, κόκκινο
  • 100 γρ. νερό

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σύνθεση του γλυκού

Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι. 

Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε μερικά μπισκότα στα τοιχώματα του κάθε ποτηριού και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. 

Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.

Για την κρέμα μασκαρπόνε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το κρασί και τον καφέ. Προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προαιρετικά, βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να τη σερβίρουμε. 

Για το σιρόπι καφέ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε έως ότου πάρουν μια βράση.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner