Λουκουμάδες με μπανάνα & κανέλα Λουκουμάδες με μπανάνα & κανέλα

Λουκουμάδες με μπανάνα & κανέλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (38 votes)

INGREDIENTS

Για τους λουκουμάδες με μπανάνα

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • 75 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 600 γρ. μπανάνες, ώριμες
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη, κρυσταλλική, για το σερβίρισμα

DIRECTIONS

Για τους λουκουμάδες με μπανάνα

Στο πολυμηχάνημα αλέθουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ από τις μπανάνες και προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλα, νιφάδες καρύδας, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, λίγο αλάτι και τα ενσωματώνουμε. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει λιγάκι. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει. Το λάδι είναι περίπου στους 170 βαθμούς. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια.

TIP: Για μια εύκολη και γρήγορη σάλτσα, λιώνουμε παγωτό βανίλια στον φούρνο μικροκυμάτων στα γρήγορα ώστε να παραμείνει κρύο.

Για τους λουκουμάδες με μπανάνα

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • 75 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 600 γρ. μπανάνες, ώριμες
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη, κρυσταλλική, για το σερβίρισμα

Για τους λουκουμάδες με μπανάνα

Στο πολυμηχάνημα αλέθουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ από τις μπανάνες και προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλα, νιφάδες καρύδας, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, λίγο αλάτι και τα ενσωματώνουμε. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει λιγάκι. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει. Το λάδι είναι περίπου στους 170 βαθμούς. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια.

TIP: Για μια εύκολη και γρήγορη σάλτσα, λιώνουμε παγωτό βανίλια στον φούρνο μικροκυμάτων στα γρήγορα ώστε να παραμείνει κρύο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner