Φρέσκα ανάμεικτα σαλατικά με ασιατική βινεγκρέτ, τοματίνια και φρέσκο κόλιανδρο

Φρέσκα ανάμεικτα σαλατικά με ασιατική βινεγκρέτ, τοματίνια και φρέσκο κόλιανδρο

FiveStar: 
Average: 4.9 (20 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 180 γρ. μείγμα σαλατικών (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)
  • 80 γρ. ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 40 γρ. φασολάκια βρασμένα
  • 30 γρ. καρότο κομμένο ζουλιέν
  • 30 γρ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. κρεμμύδι τουρσί
  • 4 γρ κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 120 γρ. ασιατική βινεγκρέτ
  • 2 γρ. πιπεριές τσίλι, λεπτές φέτες
  • 2 γρ. σουσάμι λευκό
  • 2 γρ. σουσάμι μαύρο
  • αλάτι

Για την ασιατική βινεγκρέτ

  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 125 γρ. χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. χυμός λάιμ
  • 60 γρ. σόγια
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 150 γρ. μέλι
  • 5 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι μαύρο
  • 10 γρ. πιπεριές τσίλι

DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατίζουμε, προσθέτουμε βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε την σαλάτα και προσθέτουμε περισσότερη βινεγκρέτ αν το επιθυμούμε. Σερβίρουμε γρήγορα την σαλάτα.

Για την ασιατική βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα

  • 180 γρ. μείγμα σαλατικών (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)
  • 80 γρ. ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 40 γρ. φασολάκια βρασμένα
  • 30 γρ. καρότο κομμένο ζουλιέν
  • 30 γρ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. κρεμμύδι τουρσί
  • 4 γρ κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 120 γρ. ασιατική βινεγκρέτ
  • 2 γρ. πιπεριές τσίλι, λεπτές φέτες
  • 2 γρ. σουσάμι λευκό
  • 2 γρ. σουσάμι μαύρο
  • αλάτι

Για την ασιατική βινεγκρέτ

  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 125 γρ. χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. χυμός λάιμ
  • 60 γρ. σόγια
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 150 γρ. μέλι
  • 5 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι μαύρο
  • 10 γρ. πιπεριές τσίλι

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατίζουμε, προσθέτουμε βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε την σαλάτα και προσθέτουμε περισσότερη βινεγκρέτ αν το επιθυμούμε. Σερβίρουμε γρήγορα την σαλάτα.

Για την ασιατική βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner