Τηγανητό κοτόπουλο με coleslaw Τηγανητό κοτόπουλο με coleslaw

Τηγανητό κοτόπουλο με coleslaw

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (21 votes)

INGREDIENTS

Για το τηγανητό κοτόπουλο

  • 6 μπούτια κοτόπουλο, κομμένα σε κομμάτια
  • 10 γρ. σκόρδο, σκόνη
  • 5 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 λίτρο ξινόγαλο
  • 120 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 750 γρ. ηλιέλαιο
  • αλεύρι
  • αλάτι

Για τη σαλάτα coleslaw

  • 280 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο ζουλιέν
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το τηγανητό κοτόπουλο

Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τη μουστάρδα.

Ρίχνουμε το μείγμα σ’ ένα μπολ, μαζί με το κοτόπουλο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αναμειγνύουμε με τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αλευρώνουμε το κοτόπουλο καλά. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, που πρέπει να έχει φτάσει στους 140-150°C και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό του.

Το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για τη σαλάτα coleslaw

Σ’ ένα μπολ ,αναμειγνύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το αλάτι το ξύδι και τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί 1 -2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Για το τηγανητό κοτόπουλο

  • 6 μπούτια κοτόπουλο, κομμένα σε κομμάτια
  • 10 γρ. σκόρδο, σκόνη
  • 5 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 λίτρο ξινόγαλο
  • 120 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 750 γρ. ηλιέλαιο
  • αλεύρι
  • αλάτι

Για τη σαλάτα coleslaw

  • 280 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο ζουλιέν
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το τηγανητό κοτόπουλο

Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τη μουστάρδα.

Ρίχνουμε το μείγμα σ’ ένα μπολ, μαζί με το κοτόπουλο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αναμειγνύουμε με τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αλευρώνουμε το κοτόπουλο καλά. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, που πρέπει να έχει φτάσει στους 140-150°C και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό του.

Το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για τη σαλάτα coleslaw

Σ’ ένα μπολ ,αναμειγνύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το αλάτι το ξύδι και τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί 1 -2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner