Σολομός σοτέ με πουρέ αρακά Σολομός σοτέ με πουρέ αρακά

Σολομός σοτέ με πουρέ αρακά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (27 votes)

INGREDIENTS

Για τον σολομό και το σερβίρισμα

  • 4 φιλέτα σολομού ( 250 γρ. το καθένα)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τον πουρέ αρακά

  • 400 γρ. αρακάς, φρέσκος
  • 100 γρ. νερό
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη salsa

  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 30 γρ. κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τον σολομό και το σερβίρισμα

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Απομακρύνουμε το περίσσιο λάδι, αν χρειάζεται.

Τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 180°C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό. 

Σερβίρουμε με τον πουρέ αρακά και τη salsa από ντοματίνια.

Για τον πουρέ αρακά

Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό το νερό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. 

Σουρώνουμε τον αρακά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τον αρακά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, τα μυρωδικά και το πιπέρι.

Για τη salsa

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμόνι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.


 

Για τον σολομό και το σερβίρισμα

  • 4 φιλέτα σολομού ( 250 γρ. το καθένα)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τον πουρέ αρακά

  • 400 γρ. αρακάς, φρέσκος
  • 100 γρ. νερό
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη salsa

  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 30 γρ. κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τον σολομό και το σερβίρισμα

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Απομακρύνουμε το περίσσιο λάδι, αν χρειάζεται.

Τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 180°C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό. 

Σερβίρουμε με τον πουρέ αρακά και τη salsa από ντοματίνια.

Για τον πουρέ αρακά

Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό το νερό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. 

Σουρώνουμε τον αρακά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τον αρακά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, τα μυρωδικά και το πιπέρι.

Για τη salsa

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμόνι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.


 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner