Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ από μέλι και μουστάδα Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ από μέλι και μουστάδα

Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ από μέλι και μουστάδα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (17 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 250 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
  • 2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (για 500 γρ.)

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξύδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα dijon
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με τη με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (για 500 γρ.)

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

Για το πιάτο

  • 250 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
  • 2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (για 500 γρ.)

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξύδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα dijon
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

Για το πιάτο

Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με τη με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (για 500 γρ.)

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner