Τηγανιά μοσχαρίσια με «άρωμα» Ασίας, σόγια, λάιμ και σουσάμι

Τηγανιά μοσχαρίσια με «άρωμα» Ασίας, σόγια, λάιμ και σουσάμι

Για 4 μερίδες 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (16 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 550 γρ. μοσχάρι νουά, μαριναρισμένο
  • 400 γρ. σάλτσα σόγια-bbq
  • 120 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά ζουλιέν
  • 220 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες , σε μέτρια καρέ
  • 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 16 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 γρ. τσάιβς, κομμένο σε στικς
  • 1 γρ. βασιλικό, φύλλα
  • 1 γρ. μάραθο, φύλλα

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αλατίζουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Επαναφέρουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Ρίχνουμε το σουσάμι και σερβίρουμε με τη σαλάτα των μυρωδικών.

Σε ένα μπολ βάζουμε το νουά και τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 550 γρ. μοσχάρι νουά, μαριναρισμένο
  • 400 γρ. σάλτσα σόγια-bbq
  • 120 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά ζουλιέν
  • 220 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες , σε μέτρια καρέ
  • 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 16 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 γρ. τσάιβς, κομμένο σε στικς
  • 1 γρ. βασιλικό, φύλλα
  • 1 γρ. μάραθο, φύλλα

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αλατίζουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Επαναφέρουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Ρίχνουμε το σουσάμι και σερβίρουμε με τη σαλάτα των μυρωδικών.

Σε ένα μπολ βάζουμε το νουά και τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner