Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα

Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 120 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (50 votes)

INGREDIENTS

Για το αρνί κλέφτικο

  • 800 γρ. μπούτι αρνί με κόκαλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ρίγανη φρέσκια
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, σε μεγάλα κομμάτια
  • 10 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. πιπέρι
  • λαδόκολλες
  • ντιπ γιαουρτιού με βότανα

Για το ντιπ γιαουρτιού με βότανα

  • 25 γρ. μαϊντανός, φύλλα και λεπτά κοτσάνια
  • 20 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα και λεπτά κοτσάνια
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5% λιπαρά
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. λεμόνι χυμός
  • 4 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το αρνί κλέφτικο

Αλατίζουμε πολύ καλά το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί ώστε να πάρει έντονο χρώμα σε όλες τις πλευρές και το αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Τοποθετούμε το κρέας σε μία λαδόκολλα, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο, αναποδογυρίζουμε σε μία άλλη λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Τοποθετούμε τον φάκελο σε ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσει το αρνί, για 2 ώρες περίπου.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει και ξετυλίγουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά για να μη χάσουμε τους χυμούς από το κρέας. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε μαζί με το ντιπ γιαουρτιού είτε μοιράζοντας σε πιάτα είτε στο κέντρο του τραπεζιού.

 

Για το ντιπ γιαουρτιού με βότανα

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να πάρει ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα το γιαούρτι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για το αρνί κλέφτικο

  • 800 γρ. μπούτι αρνί με κόκαλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ρίγανη φρέσκια
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, σε μεγάλα κομμάτια
  • 10 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. πιπέρι
  • λαδόκολλες
  • ντιπ γιαουρτιού με βότανα

Για το ντιπ γιαουρτιού με βότανα

  • 25 γρ. μαϊντανός, φύλλα και λεπτά κοτσάνια
  • 20 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα και λεπτά κοτσάνια
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5% λιπαρά
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. λεμόνι χυμός
  • 4 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το αρνί κλέφτικο

Αλατίζουμε πολύ καλά το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί ώστε να πάρει έντονο χρώμα σε όλες τις πλευρές και το αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Τοποθετούμε το κρέας σε μία λαδόκολλα, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο, αναποδογυρίζουμε σε μία άλλη λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Τοποθετούμε τον φάκελο σε ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσει το αρνί, για 2 ώρες περίπου.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει και ξετυλίγουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά για να μη χάσουμε τους χυμούς από το κρέας. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε μαζί με το ντιπ γιαουρτιού είτε μοιράζοντας σε πιάτα είτε στο κέντρο του τραπεζιού.

 

Για το ντιπ γιαουρτιού με βότανα

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να πάρει ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα το γιαούρτι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner