Πένες μανιτάρια a la crème  Πένες μανιτάρια a la crème

Πένες μανιτάρια a la crème

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (287 votes)

INGREDIENTS

Για τις πένες

  • 500 γρ. πένες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. μπέικον, σε κύβους
  • 320 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πένες

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και μόλις πάρουν έντονο χρώμα χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις πένες και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά και να έχει δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα που θα ντύνει όμορφα τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τις πένες

  • 500 γρ. πένες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. μπέικον, σε κύβους
  • 320 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πένες

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και μόλις πάρουν έντονο χρώμα χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις πένες και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά και να έχει δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα που θα ντύνει όμορφα τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner