Μάφινς με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, κράνμπερι & κανέλλα Μάφινς με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, κράνμπερι & κανέλλα

Μάφινς με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, κράνμπερι & κανέλλα

12-14 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 60 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.8 (10 votes)

INGREDIENTS

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 7,5 γρ. μπέικιν σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 15 γρ. ξύσμα μανταρίνι
  • 90 γρ. χυμό μανταρίνι
  • 155 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο χλιαρό
  • 60 γρ. αυγό
  • 110 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τον χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αυγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 60 γρ. από το μείγμα και τοποθετούμε στην κορυφή  10 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους.

Tip: Για ένα γρήγορο επιδόρπιο σπάστε τα μάφινς σε ένα ποτήρι και προσθέστε σε στρώσεις επιπλέον μαρμελάδα φρούτα δάσους, σαντιγί, παγωτό και ξηρούς καρπούς. 

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 7,5 γρ. μπέικιν σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 15 γρ. ξύσμα μανταρίνι
  • 90 γρ. χυμό μανταρίνι
  • 155 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο χλιαρό
  • 60 γρ. αυγό
  • 110 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους 

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τον χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αυγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 60 γρ. από το μείγμα και τοποθετούμε στην κορυφή  10 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους.

Tip: Για ένα γρήγορο επιδόρπιο σπάστε τα μάφινς σε ένα ποτήρι και προσθέστε σε στρώσεις επιπλέον μαρμελάδα φρούτα δάσους, σαντιγί, παγωτό και ξηρούς καρπούς. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner