Σούπα από κόκκινα φασόλια με αβοκάντο και καλαμπόκι Σούπα από κόκκινα φασόλια με αβοκάντο και καλαμπόκι

Σούπα από κόκκινα φασόλια με αβοκάντο και καλαμπόκι

6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.2 (32 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. σκόρδο, σε ολόκληρες σκελίδες (περίπου 8)
  • 10 γρ. κύμινο
  • 15 γρ. πιπεράκια καυτερά
  • 1,5 κιλό φασόλια κόκκινα 
  • 1 κιλό ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • 10 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • γιαούρτι, για το γαρνίρισμα
  • ψητές  τορτίγιες, για το γαρνίρισμα
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σούπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα λαχανικά, το σκόρδο, το κύμινο, τα πιπεράκια καυτερά, τα φασόλια κόκκινα και τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και αλέθουμε. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο, το γιαούρτι και τις τορτίγιες.

 

TIP: Τα όσπρια μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά με λουκάνικα και παστά αλλαντικά. Εάν δεν έχετε τορτίγιες μπορείτε να φρυγανίσετε λεπτοκομμένες  φέτες από χωριάτικο ψωμί.

Για τη σούπα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. σκόρδο, σε ολόκληρες σκελίδες (περίπου 8)
  • 10 γρ. κύμινο
  • 15 γρ. πιπεράκια καυτερά
  • 1,5 κιλό φασόλια κόκκινα 
  • 1 κιλό ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • 10 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • γιαούρτι, για το γαρνίρισμα
  • ψητές  τορτίγιες, για το γαρνίρισμα
  • αλάτι

Για τη σούπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα λαχανικά, το σκόρδο, το κύμινο, τα πιπεράκια καυτερά, τα φασόλια κόκκινα και τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και αλέθουμε. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο, το γιαούρτι και τις τορτίγιες.

 

TIP: Τα όσπρια μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά με λουκάνικα και παστά αλλαντικά. Εάν δεν έχετε τορτίγιες μπορείτε να φρυγανίσετε λεπτοκομμένες  φέτες από χωριάτικο ψωμί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner