Πάστα φλώρα Πάστα φλώρα

Πάστα φλώρα

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ 150 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (201 votes)

INGREDIENTS

Για την πάστα φλώρα

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 γρ. αλάτι
  • 325 γρ. βούτυρο, κρύο, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. αυγά
  • 450 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για την πάστα φλώρα

Σε ένα πολυμηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα αυγά. Μόλις αρχίσουν τα υλικά να ομογενοποιούνται προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, αφαιρούμε το μείγμα από το κάδο και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Κόβουμε 200 γρ. από τη ζύμη και τη κρατάμε στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 26 εκ., τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη στο κέντρο της ταρτιέρας και αρχίζουμε να την ανοίγουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα έτσι ώστε να την απλώσουμε ομοιόμορφα στη βάση και στα πλαϊνά της ταρτιέρας.

Φροντίζουμε να έχει σε όλη την επιφάνεια το ίδιο πάχος ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη στη ζύμη.

Τοποθετούμε τη μαρμελάδα πάνω στη βάση της ζύμης.

Πλάθουμε το ζυμάρι που κρατήσαμε στο ψυγείο σε μακρόστενες λωρίδες και διακοσμούμε το επάνω μέρος της πάστα φλώρας.

Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τη ζύμη με αυγό.

Tοποθετούμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 165C και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη χρυσαφένια.

Αφήνουμε την πάστα φλώρα να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.             

                                                                                      

 

Tip:
*
Βολεύει να χρησιμοποιήσουμε και μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο.

Για την πάστα φλώρα

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 γρ. αλάτι
  • 325 γρ. βούτυρο, κρύο, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. αυγά
  • 450 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

VIDEO DIRECTIONS

Για την πάστα φλώρα

Σε ένα πολυμηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα αυγά. Μόλις αρχίσουν τα υλικά να ομογενοποιούνται προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, αφαιρούμε το μείγμα από το κάδο και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Κόβουμε 200 γρ. από τη ζύμη και τη κρατάμε στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 26 εκ., τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη στο κέντρο της ταρτιέρας και αρχίζουμε να την ανοίγουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα έτσι ώστε να την απλώσουμε ομοιόμορφα στη βάση και στα πλαϊνά της ταρτιέρας.

Φροντίζουμε να έχει σε όλη την επιφάνεια το ίδιο πάχος ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη στη ζύμη.

Τοποθετούμε τη μαρμελάδα πάνω στη βάση της ζύμης.

Πλάθουμε το ζυμάρι που κρατήσαμε στο ψυγείο σε μακρόστενες λωρίδες και διακοσμούμε το επάνω μέρος της πάστα φλώρας.

Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τη ζύμη με αυγό.

Tοποθετούμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 165C και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη χρυσαφένια.

Αφήνουμε την πάστα φλώρα να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.             

                                                                                      

 

Tip:
*
Βολεύει να χρησιμοποιήσουμε και μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner