Πανακότα καρύδα και matcha - Μπάμπης Ζηντίλης Πανακότα καρύδα και matcha - Μπάμπης Ζηντίλης

Πανακότα καρύδα και matcha - Μπάμπης Ζηντίλης

Για 2 μερίδες των 180 γρ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (9 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

 

  • 2 μερίδες πανακότα καρύδα
  • 70 γρ. γρανίτα φράουλας
  • λάιμ, ξύσμα
  • λάιμ, χυμός
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

 

Για την πανακότα

  • 250 γρ. γάλα καρύδας
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ. ζελατίνη φύλλα
  • 5 γρ. τσάι matcha
  • 30 γρ. ζάχαρη καρύδας

Για τη γρανίτα φράουλας

  • 250 γρ. πουρέ φράουλας
  • 300 γρ. νερό
  • 90 γρ. ζάχαρη

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Με ένα πιρούνι, ξύνουμε την επιφάνεια της γρανίτας για να σχηματιστούν μικρές μάζες με αέρινη γρανίτα στις άκρες του σκεύους.

Με ένα κουτάλι μαζεύουμε τη γρανίτα που έχουμε ξύσει και την τοποθετούμε πάνω από την πανακότα και από πάνω της ρίχνουμε ξύσμα και μερικές σταγόνες από λάιμ και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη φέρνοντάς το λίγο πριν το σημείο βρασμού. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.
 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις το μείγμα είναι πλέον χλιαρό προσθέτουμε το τσάι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Τέλος, σουρώνουμε το μείγμα, μοιράζουμε σε σκεύη σερβιρίσματος και αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η πανακότα.

Για τη γρανίτα φράουλας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Βράζουμε για 1’ λεπτό, ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κατά προτίμηση  μακρόστενο σκεύος, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες, μέχρι να παγώσει.

 

Tip:

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρούτο θέλουμε και να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ φρούτου.

Για το πιάτο

 

  • 2 μερίδες πανακότα καρύδα
  • 70 γρ. γρανίτα φράουλας
  • λάιμ, ξύσμα
  • λάιμ, χυμός
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

 

Για την πανακότα

  • 250 γρ. γάλα καρύδας
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ. ζελατίνη φύλλα
  • 5 γρ. τσάι matcha
  • 30 γρ. ζάχαρη καρύδας

Για τη γρανίτα φράουλας

  • 250 γρ. πουρέ φράουλας
  • 300 γρ. νερό
  • 90 γρ. ζάχαρη

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Με ένα πιρούνι, ξύνουμε την επιφάνεια της γρανίτας για να σχηματιστούν μικρές μάζες με αέρινη γρανίτα στις άκρες του σκεύους.

Με ένα κουτάλι μαζεύουμε τη γρανίτα που έχουμε ξύσει και την τοποθετούμε πάνω από την πανακότα και από πάνω της ρίχνουμε ξύσμα και μερικές σταγόνες από λάιμ και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη φέρνοντάς το λίγο πριν το σημείο βρασμού. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.
 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις το μείγμα είναι πλέον χλιαρό προσθέτουμε το τσάι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Τέλος, σουρώνουμε το μείγμα, μοιράζουμε σε σκεύη σερβιρίσματος και αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η πανακότα.

Για τη γρανίτα φράουλας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Βράζουμε για 1’ λεπτό, ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κατά προτίμηση  μακρόστενο σκεύος, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες, μέχρι να παγώσει.

 

Tip:

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρούτο θέλουμε και να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ φρούτου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner