VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Με ένα πιρούνι, ξύνουμε την επιφάνεια της γρανίτας για να σχηματιστούν μικρές μάζες με αέρινη γρανίτα στις άκρες του σκεύους.
Με ένα κουτάλι μαζεύουμε τη γρανίτα που έχουμε ξύσει και την τοποθετούμε πάνω από την πανακότα και από πάνω της ρίχνουμε ξύσμα και μερικές σταγόνες από λάιμ και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Για την πανακότα
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη φέρνοντάς το λίγο πριν το σημείο βρασμού. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις το μείγμα είναι πλέον χλιαρό προσθέτουμε το τσάι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Τέλος, σουρώνουμε το μείγμα, μοιράζουμε σε σκεύη σερβιρίσματος και αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η πανακότα.
Για τη γρανίτα φράουλας
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
Βράζουμε για 1’ λεπτό, ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κατά προτίμηση μακρόστενο σκεύος, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες, μέχρι να παγώσει.
Tip:
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρούτο θέλουμε και να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ φρούτου.
Σχόλια