Spicy chicken - Γεωργιάννα Χιλιαδάκη Spicy chicken - Γεωργιάννα Χιλιαδάκη

Spicy chicken - Γεωργιάννα Χιλιαδάκη

Για 4 πίτες 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 4 τεμ. πίτες (Κυπριακές)
  • 20 γρ. ελαιόλαδο, για το λάδωμα της πίτας
  • 160 γρ. γκουακαμόλε
  • 400 γρ. κοτόπουλο, μπούτι, φιλέτο, ψητό, σε φέτες
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. σάλσα ντομάτα κρεμμύδι
  • 1 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • chips γλυκοπατάτας

Για τη γκουακαμόλε

  • 150 γρ. αβοκάντο, ψίχα, ώριμο
  • 1 γρ. σκόρδο, σκελίδα
  • 30 γρ. ντομάτα, φρέσκια, τριμμένη, χωρίς φλούδα και σπόρια
  • 10 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • 5 γρ. λάιμ, χυμός, σουρωμένος
  • 2 γρ. tabasco
  • 3 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. αλάτι

Για το κοτόπουλο μπούτι, φιλέτο, ψητό, σε φέτες

  • 400 γρ. κοτόπουλο, μπούτι, φιλέτο (περίπου 2 μπούτια)
  • 40 γρ. spicy mixture

Για το spicy mixture (για 175γρ.)

  • 75 γρ. σκόρδο, σκόνη
  • 25 γρ. ρίγανη, ξερή, τριμμένη
  • 15 γρ. πάπρικα, καπνιστή
  • 5 γρ. πιπέρι, λευκό, φρέσκο, τριμμένο
  • 5 γρ. chili, σκόνη
  • 50 γρ. αλάτι

Για τη σάλσα ντομάτα-κρεμμύδι (για 300 γρ. περίπου)

  • 150 γρ. ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρια, σε μέτριο καρέ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 10 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος, σε λεπτές λωρίδες
  • 35 γρ. χυμός λάιμ, σουρωμένος
  • 6 γρ. tabasco
  • 0.5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. αλάτι

Για τα chips γλυκοπατάτας

  • 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε πολύ λεπτές φέτες από μαντολίνο ή πύλερ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Λαδώνουμε την κάθε πίτα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη σχάρα και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να γίνουν τραγανές εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό. Δημιουργούμε μία τομή στο πάνω μέρος της πίτας και την ανοίγουμε. Αλείφουμε στο εσωτερικό με την γκουακαμόλε, γεμίζουμε με το κοτόπουλο, τη μαγιονέζα και τη σάλσα ντομάτα-κρεμμύδι. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε με chips γλυκοπατάτας.

Για τη γκουακαμόλε

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα πολυκοπτικό. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το αβοκάντο και χτυπάμε ξανά μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι. Αποθηκεύουμε σκεπάζοντας τη γκουκαμόλε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.

 

Για το κοτόπουλο μπούτι, φιλέτο, ψητό, σε φέτες

Ανάβουμε μέτρια φωτιά σε μία σχάρα. (εναλλακτικά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά).

Σε ένα ταψί μοιράζουμε τα μπούτια κοτόπουλο. Καλύπτουμε το κοτόπουλο με το spicy mixture και ψήνουμε στη σχάρα και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να καβουρδιστεί εξωτερικά, περίπου 4 με 5 πλευρά την κάθε πλευρά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε λίγο ακόμα από το spicy mixture.

Για το spicy mixture (για 175γρ.)

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

*διατηρούμε εκτός ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Για τη σάλσα ντομάτα-κρεμμύδι (για 300 γρ. περίπου)

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

*διατηρούμε για 1 μέρα στο ψυγείο

Για τα chips γλυκοπατάτας

Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τις κομμένες γλυκοπατάτες φροντίζοντας το σκεύος να τις χωράει άνετα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει ηλιέλαιο στους 135C, προσθέτουμε τις πουδραρισμένες με αλεύρι γλυκοπατάτες και τηγανίζουμε μέχρι να βγάλουν φουσκάλες και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τα chips γλυκοπατάτας από την κατσαρόλα,  στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

 

Για το πιάτο

  • 4 τεμ. πίτες (Κυπριακές)
  • 20 γρ. ελαιόλαδο, για το λάδωμα της πίτας
  • 160 γρ. γκουακαμόλε
  • 400 γρ. κοτόπουλο, μπούτι, φιλέτο, ψητό, σε φέτες
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. σάλσα ντομάτα κρεμμύδι
  • 1 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • chips γλυκοπατάτας

Για τη γκουακαμόλε

  • 150 γρ. αβοκάντο, ψίχα, ώριμο
  • 1 γρ. σκόρδο, σκελίδα
  • 30 γρ. ντομάτα, φρέσκια, τριμμένη, χωρίς φλούδα και σπόρια
  • 10 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • 5 γρ. λάιμ, χυμός, σουρωμένος
  • 2 γρ. tabasco
  • 3 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. αλάτι

Για το κοτόπουλο μπούτι, φιλέτο, ψητό, σε φέτες

  • 400 γρ. κοτόπουλο, μπούτι, φιλέτο (περίπου 2 μπούτια)
  • 40 γρ. spicy mixture

Για το spicy mixture (για 175γρ.)

  • 75 γρ. σκόρδο, σκόνη
  • 25 γρ. ρίγανη, ξερή, τριμμένη
  • 15 γρ. πάπρικα, καπνιστή
  • 5 γρ. πιπέρι, λευκό, φρέσκο, τριμμένο
  • 5 γρ. chili, σκόνη
  • 50 γρ. αλάτι

Για τη σάλσα ντομάτα-κρεμμύδι (για 300 γρ. περίπου)

  • 150 γρ. ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρια, σε μέτριο καρέ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 10 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος, σε λεπτές λωρίδες
  • 35 γρ. χυμός λάιμ, σουρωμένος
  • 6 γρ. tabasco
  • 0.5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. αλάτι

Για τα chips γλυκοπατάτας

  • 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε πολύ λεπτές φέτες από μαντολίνο ή πύλερ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Λαδώνουμε την κάθε πίτα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη σχάρα και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να γίνουν τραγανές εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό. Δημιουργούμε μία τομή στο πάνω μέρος της πίτας και την ανοίγουμε. Αλείφουμε στο εσωτερικό με την γκουακαμόλε, γεμίζουμε με το κοτόπουλο, τη μαγιονέζα και τη σάλσα ντομάτα-κρεμμύδι. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε με chips γλυκοπατάτας.

Για τη γκουακαμόλε

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα πολυκοπτικό. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το αβοκάντο και χτυπάμε ξανά μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι. Αποθηκεύουμε σκεπάζοντας τη γκουκαμόλε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.

 

Για το κοτόπουλο μπούτι, φιλέτο, ψητό, σε φέτες

Ανάβουμε μέτρια φωτιά σε μία σχάρα. (εναλλακτικά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά).

Σε ένα ταψί μοιράζουμε τα μπούτια κοτόπουλο. Καλύπτουμε το κοτόπουλο με το spicy mixture και ψήνουμε στη σχάρα και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να καβουρδιστεί εξωτερικά, περίπου 4 με 5 πλευρά την κάθε πλευρά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε λίγο ακόμα από το spicy mixture.

Για το spicy mixture (για 175γρ.)

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

*διατηρούμε εκτός ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Για τη σάλσα ντομάτα-κρεμμύδι (για 300 γρ. περίπου)

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

*διατηρούμε για 1 μέρα στο ψυγείο

Για τα chips γλυκοπατάτας

Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τις κομμένες γλυκοπατάτες φροντίζοντας το σκεύος να τις χωράει άνετα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει ηλιέλαιο στους 135C, προσθέτουμε τις πουδραρισμένες με αλεύρι γλυκοπατάτες και τηγανίζουμε μέχρι να βγάλουν φουσκάλες και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τα chips γλυκοπατάτας από την κατσαρόλα,  στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner