VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Λαδώνουμε την κάθε πίτα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη σχάρα και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να γίνουν τραγανές εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό. Δημιουργούμε μία τομή στο πάνω μέρος της πίτας και την ανοίγουμε. Αλείφουμε στο εσωτερικό με την γκουακαμόλε, γεμίζουμε με το κοτόπουλο, τη μαγιονέζα και τη σάλσα ντομάτα-κρεμμύδι. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε με chips γλυκοπατάτας.
Για τη γκουακαμόλε
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα πολυκοπτικό. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το αβοκάντο και χτυπάμε ξανά μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι. Αποθηκεύουμε σκεπάζοντας τη γκουκαμόλε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.
Για το κοτόπουλο μπούτι, φιλέτο, ψητό, σε φέτες
Ανάβουμε μέτρια φωτιά σε μία σχάρα. (εναλλακτικά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά).
Σε ένα ταψί μοιράζουμε τα μπούτια κοτόπουλο. Καλύπτουμε το κοτόπουλο με το spicy mixture και ψήνουμε στη σχάρα και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να καβουρδιστεί εξωτερικά, περίπου 4 με 5 πλευρά την κάθε πλευρά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε λίγο ακόμα από το spicy mixture.
Για το spicy mixture (για 175γρ.)
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
*διατηρούμε εκτός ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Για τη σάλσα ντομάτα-κρεμμύδι (για 300 γρ. περίπου)
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
*διατηρούμε για 1 μέρα στο ψυγείο
Για τα chips γλυκοπατάτας
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τις κομμένες γλυκοπατάτες φροντίζοντας το σκεύος να τις χωράει άνετα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει ηλιέλαιο στους 135C, προσθέτουμε τις πουδραρισμένες με αλεύρι γλυκοπατάτες και τηγανίζουμε μέχρι να βγάλουν φουσκάλες και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τα chips γλυκοπατάτας από την κατσαρόλα, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Σχόλια