VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σερβίρουμε τον σολομό με το αρωματικό πιλάφι και γαρνίρουμε με αμύγδαλα και μαϊντανό.
Για τον σολομό σε κρούστα μπέικον
Καρυκεύουμε σε όλες τις πλευρές το σολομό με αλάτι και ζάχαρη και τον αφήνουμε για 15 λεπτά το ελάχιστο μέχρι και 1 ώρα το μέγιστο εκτός ψυγείου ώστε να μαριναριστεί σωστά και παράλληλα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τον σολομό και το μπέικον και αλέθουμε πολύ καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα της μουστάρδας με το μπέικον. Μοιράζουμε ομοιόμορφα την κρούστα πάνω στα φιλέτα του σολομού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C, για 8 με 10 λεπτά περίπου.
Tip:
*Το δυνατό αλλά γρήγορο μαγείρεμα του σολομού στο φούρνο, μας δίνει ένα ζουμερό ψήσιμο. Φυσικά, εάν θέλουμε, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος για να το ψήσουμε παραπάνω.
Σχόλια